CATERING

Polecamy mięsa drobiowe i wieprzowe, podawane na różne sposoby, sałatki surówki dodatki ziemniaczane, zupy oraz bogaty asortyment przekąsek zimnych.

Jesteśmy otwarci na propozycje klienta.


Mięsa z wieprzowiny

  • golonko po bawarsku
  • karczek peklowany pieczony
  • szynka peklowana pieczona
  • karczek pieczony na cebuli
  • schab nadziewany:
    • pieczarkami
    • boczkiem i serem
    • szynką i serem wędzonym
  • schab w placku ziemniaczanym
  • pieczeń
  • żeberka szefa
  • smakosz (masa jajeczna, szynka, ser)
  • krokiety z mięsem lub pieczarkami
  • rolada śląska (boczek, cebula, ogórek)
  • rolada tradycyjna (mielone mięso)
  • kotlet pizza (zapieczony brokuł z serem, pieczarki z serem, szynka z serem)
  • szaszłyk
  • NOWOŚĆ – schab nadziewany serem dekorowany brzoskwinią
  • polędwiczki w sosie pieczarkowym
  • schab po debreczyńsku
  • pieczeń w sosie z leśnych grzybów

Mięsa z drobiu

  • kulka (pieczarki, ser)
  • kieszonka w cieście piwnym (szynka, ser)
  • de volaille:
    • masło, ser, koper
    • szynka, masło, papryka, ser
    • brokuł, masło, ser, czosnek
    • serek, cytryna, płatki migdałów
    • szpinak, ser
  • roladka w panierce (serek topiony, szynka, ogórek)
  • szaszłyk
  • udko faszerowane boczkiem
  • pierś faszerowana duszona
  • łódka (papryka, ser, ogórek, szynka)
  • polędwiczki na warzywach z wody z nutą prażonego słonecznika
  • udko z kurczaka
  • udko z kaczki
  • gniazda (mielone mięso, ser, por)
  • kotlet z piersi z kurczaka

Mięsa z wołowiny

  • rolada tradycyjna (mielone mięso)
  • rolada śląska (boczek, cebula, ogórek)
  • ozór w sosie chrzanowym
  • pręga

Ryby

  • dorsz w migdałach
  • dorsz w panierce
  • pstrąg
  • makrela

Sałatki i surówki

  • sałatka grecka z oliwkami z serem feta i sosem winegret
  • sałatka brokułowa:
    • z jajkiem i sosem czosnkowym
    • z boczkiem i prażonym słonecznikiem
  • sałatka z selera naciowego z grilowanym kurczakiem i majonezem
  • sałatka gyros z kapusty pekińskiej i grilowanego kurczaka
  • sałatka selerowa (wiórki) z szynką, kukurydzą, ananasem i majonezem
  • sałatka z tortelini:
    • z ananasem, porem i ogrkiem
    • z sosem czosnkowym
  • sałatka lodowa
  • sałatka Cezar (mieszanka sałat, sos jogurtowy, grzanki)
  • sałatka z kurczakiem i grzybkami
  • sałatka warstwowa (lodowa, pomidor, ogórek, kurczak, jajko, sos)
  • warzywa z wody
  • szwabski salat (ziemniaki, por, ogórek)
  • sałatka ziemniaczana – warzywna
  • surówka z białej kapusty z sosem feta
  • surówka z białej kapusty na zielono z sosem winegret
  • surówka z białej kapusty z chrzanem i majonezem
  • surówka z czerwonej kapusty z boczkiem (gotowana)
  • surówka z białej kapusty po polsku (gotowana)
  • surówka z kiszonej kapusty zasmażanej z boczkiem lub grzybami
  • surówka z pora
  • surówka z selera
  • surówka z buraczków

Na zimno

  • szaszłyki koktailowe:
    • z kabanosem i marynatami
    • z serem i winogronami
    • z śledzikiem
    • z łososiem
    • z owocami
  • kanapki bankietowe
  • roladka ze szpinakiem krojona w talarki
  • jajka faszerowane
  • śledź po japońsku
  • ryba po grecku
  • galaretka z kurczaka lub z ozorków
  • mięsa bankietowe

Zupy

  • rosół z makaronem
  • pomidorowa
  • pieczarkowa
  • barszcz czerwony
  • bulion

Potrawy z jednego garnka

  • flaczki
  • bigos
  • bogracz z kluseczkami
  • strogonow
  • grochówka
  • schab po debreczyńsku

Sosy

  • pieczeniowy
  • serowy
  • pieczarkowy
  • z leśnych grzybów
  • koperkowy
  • tzaziki

Dodatki

  • zapiekanka ziemniaczana
  • dufinki
  • ziemniaczane ćwiartki
  • kluski śląskie
  • puree ziemniaczane
  • makaron z pieczarkami
  • ryż z warzywami
  • gniazda z bukietem warzyw